.... "Derma RM10", Pembohongan Mega DAP? | AAKJ
“DAP Pulau Pinang menerima banyak permohonan daripada rakyat yang mahu menyumbang wang bagi membayar ikat jamin. Kepada seluruh rakyat yang mahu membantu, kami menggalakkan anda menderma RM10 seorang kepada DAP Pulau Pinang,” - Zairil Khir Johari.

Persoalan timbul, benarkah tabung DAP kering? atau simpanan Lim Guan Eng sudah kontang? atau bagaimana dengan simpanan Lim Kit Siang yang berpuluh tahun menjadi ahli parlimen dan ketua umum DAP, kemana hilang duit yang dikutip dari pelbagai program DAP. Terbaru kutipan di Sarawak.

Masuk akalkah tiba-tiba sahaja cuba menggunakan terma 'rakyat mahu menyumbang'. Kalau banyak, wakil pakatan haram pembangkang dah menang di kedua pilihanraya kecil kerusi parlimen tempohari. Rakyat mana?

Cuba hadam keratan sebaran di bawah dan bertanya diri, kemana perginya duit ini semua? (Kredit Datuk Huan PCM):

What happened to RM200,000 that he won against Utusan in Dec 14, 2011( Source : http://bit.ly/29906jP)

What happened to RM550,000 that he won against Perkasa in 26 March 2015 ( Source : http://bit.ly/29vrvvA)

What happened to RM200,000 that he won against NSTP in 26 March 2015 ( Source : http://bit.ly/29vrvvA)

What happened to RM250,000 that LKS won against Utusan in10 Dec 2015 ( Source : http://bit.ly/296xB93)

Yang jelasnya. Ini adalah wang ikat jamin dan ianya tidak 'hangus'. Kenapa perlu kelirukan ahli DAP sendiri dengan terma 'ikat jamin'? Malah khabarnya DAP Penang telah pun menyerahkan sebanyak RM890,000 dan RM110,000 telah ditambah oleh DAP pusat. Wang jaminan itu telah pun dibayar dan kenapa perlu meminta dari 'rakyat'?

DAP lupakah rakyat tengah dihimpit kesengsaraan akibat kezaliman kerajaan BN seperti mana yang sentiasa mereka laungkan?

Bodohlah kalau ahli DAP sendiri menjadi lembu sepanjang hayat. Bangkit dan tolak penguasaan keluarga Lim Kit Siang di dalam DAP. Inilah masanya!


Mereka sekeluarga ketika hidup mewah ada ingatkan anda semua? Masa susah mencari 'rakyat'.Artikel Terkini


    Post a Comment Blogger

    Note: only a member of this blog may post a comment.

     
    Top