.... Foto Wanita Terbakar, Api Menyambar Telefon Bimbit | AAKJSeorang wanita melecur teruk tubuhnya apabila telefon bimbit yang sedang digunakan disambar api ketika dia sedang mengisi minyak di sebuah stesen minyak di sini, hari ini.

Kejadian itu berlaku di stesen minyak di Setapak Indah di sini ketika mangsa berusia 25 tahun itu sedang mengisi minyak keretanya sambil menggunakan telefon bimbit.

"Berlaku percikan api daripada pam berkenaan hingga menyambar telefon bimbitnya," kata Pegawai Bahagian Operasi Jabatan Bomba dan Penyelamat Kuala Lumpur Samsol Maarif Saibani dalam kenyataan di sini.

Bomba yang menerima panggilan berhubung kejadian itu pada 1.25 tengah hari tadi, menghantar lima anggota daripada Balai Bomba dan Penyelamat Wangsa Maju ke lokasi kejadian. 

Beliau berkata wanita itu melecur kira-kira 60 peratus pada bahagian badannya dan dihantar ke Hospital Kuala Lumpur untuk rawatan.

Semua stesen minyak meletak tanda amaran melarang penggunaan telefon bimbit, terutama ketika mengisi minyak kerana ia boleh mencetuskan kebakaran namun ramai tidak menghiraukannya.

Artikel Terkini


    Post a Comment Blogger

    Note: only a member of this blog may post a comment.

     
    Top