.... #PRNSarawak: Video DAP Sahkan Aziz Cicak Ketua Menteri? | AAKJSetiap malam tanpa gagal calon Melayu DAP, Aziz Isa atau lebih dikenali di kalangan rakan karib beliau sebagai Aziz Cicak menghantar isyarat kepada parti gabungan pembangkang yang lain bahawa beliaulah yang akan menjadi Ketua Menteri Sarawak yang baharu sekiranya DAP pakatan pembangkang mennag di dalam pilihanraya negeri Sarawak kali ini.

Penyokong PKR dikatakan terkilan apabila DAP dilihat tidak sensitif dengan persetujuan yang mereka meterai yang mana Baru Bian dari calon PKR yang akan menjadi Ketua Menteri sekiranya pembangkang menang. Malah kalau dilihat daripada jumlah kerusi yang dipertandingkan, PKR jauh lebih banyak kerusi daripada DAP.

Tambahan pula calon PKR di Bukit Kitang amat yakin dapat menumpaskan Aziz Cicak dalam pertembungan sesama sendiri.

"Kita perlu tauk sapa Aziz tok sebenarnya, ada yang madah nya suka bekawan dengan pondan dan madah nya tok kaki minum. Macam ne nya nak jadi pemimpin yang bagus untuk kita" - penyokong PKR Kuching.

("Moral Aziz perlu dipersoalkan, betul ke beliau dikatakan mempunyai kegemaran berpeleseran dengan pondan dan kaki minum, bagaimana beliau mahu menjadi pemimpin yang baik")

Baca: 

Aziz perlu nafikan bahawa dakwaan di atas itu adalaah tidak benar.

Artikel Terkini


    Post a Comment Blogger

    Note: only a member of this blog may post a comment.

     
    Top