.... #PRNSarawak: Isu Krisis Moral, DAP Rehatkan Aziz Cicak | AAKJMenurut sumber bilik gerakan pakatan harapan, Calon DAP Batu Kitang, Aziz Isa terpaksa direhatkan malam tadi dari team ceramah DAP.
"Terlalu banyak isu yang mula terbongkar yang DAP sendiri tidak tahu dan ditambah dengan pendedahan ahli keluarga beliau sendiri. Paling memalukan bila kisah sisi gelapnya mula didedahkan oleh kaum kerabatnya dan juga kenalan rapat beliau"

"Lihat saja gaya beliau berceramah, terpekik, memaki hamun Ketua Menteri, kepit paha dan lenggok bahasa badan tidak ubah seperti Nyah!" jelas sumber lagi.
Terbaru semalam nenek sebelah bapa Aziz, Hajah Mazuin Haji Manan membuat pendedahan eksklusif bahawa Aziz Isa atau lebih dikenali di kalangan kenalan rapatnya sebagai Aziz Cicak adalah seorang yang lembut, "Macamana dia nak kahwin, dia sotong" kata neneknya sambil menggayakan gerak tangan "seorang sotong".

Baca di SINI temubual eksklusif nenek Hajjah Mazuin.

Malah menurut warga Batu Kitang, DAP sengaja meletakkan calon Melayu bertanding hanya untuk mengacau calon PKR dan bukannya untuk menang kerusi DUN tersebut.

Ramai yang menyedari Aziz Cicak tidak muncul di dua tempat ceramah semalam. 
"Lagi pun Aziz ini hanya umpama baca skrip saja, sepanjang siri kempen dia tidak membawa apa misi dan visinya, yang dia ulang-ulang adalah kata-kata kejian kepada Ketua Menteri Sarawak dan Perdana Menteri" - sumber.
Ada juga memberi pandangan, kemunculan Aziz Cicak mula di batasi kerana ahli DAP sendiri sudah mula tidak selesa dengan kenyataan beliau tentang ingin menjadi Ketua Menteri Sarawak.
"Budak hingusan dalam politik yang asalnya berkerja kerani dengan Wakil rakyat PBB, membohongi DAP dan berjaya menjadi calon, anda ingat dia siapa?" - veteran politik.
Batu Kitang adalah DUN baharu yang mana berlaku pertembungan antara DAP dan PKR yang mana dakwa Azmin Ali, dalam perjanjian bertulis 7 April lalu, kedua-dua parti bersetuju kerusi Batu Kitang diserahkan kepada calon PKR

Rakyat Sarawak amayt malang sekiranya memilih calon-calon dari parti pembangkang. Parti DAP, PKR, PAS dan PAN bukanlah parti anak Sarawak!!Artikel Terkini


    Post a Comment Blogger

    Note: only a member of this blog may post a comment.

     
    Top