.... Hentikan Spekulasi Siapa Ganti MB - PM | AAKJ
Dalam lawatan kerja sehari Presiden UMNO, Datuk Seri Najib Tun Abdul Razak ke Terengganu hari ini mendapat sambutan luar biasa dengan anggaran kehadiran keseluruhan program hampir 50,000 Rakyat Terengganu.

Ini dapat terjemahkan kekuatan Ahmad Razif cukup kuat menyatakan rakyat bersama beliau dan kepimpinan UMNO.

Dalam ucapan majlis tertutup Najib bersama semua kepimpinan UMNO negeri hari ini pula di Duyong Marina Resort jelas Najib bertegas agar semua kepimpinan UMNO dan Ketua-Ketua Jabatan yang hadir agar hentikan spekulasi siapa ganti MB, ini bermakna tiada lagi isu pertukaran Menteri Besar.

"Hentikan terus spekulasi siapa ganti MB, setiap bahagian perlu jaga bahagian masing-masing pastikan menang, jangan sibuk kawasan orang lain

Jangan ingat saya tidak tahu apa-apa yang berlaku di Terengganu" Najib Razak

Selain daripada itu Najib juga berpesan agar kepimpinan UMNO seluruh akar umbi daripada bawahan hingga peringkat atasan agar memberi sokongan penuh kepada Ahmad Razif sebagai MB untuk menerajui pentadbiran negeri dan UMNO Terengganu menghadapi PRU14.

Peringatan Najib ini seperti memberi satu pentanda bahawa kita makin hampir dengan PRU14, orang UMNO perlu sedar bahawa keadaan Terengganu bukan keadaan selesa.

Kedudukan kerusi 17 BN, 15 Pembangkang bukan situasi yang baik untuk ahli UMNO menebuk kapal yang sedang belayar, jangan sehingga yang di kejar tidak dapat yang di kendong berciciran.

Masa yang tinggal adalah membina perpaduan, bukan pertukaran atau gerakan Untuk mengulingkan pemimpin

UMNO Terengganu perlu mengambil iktibar PRN Serawak, bagaimana Team Adenan Satem yang membawa kejayaan yang besar kepada kemenangan BN Serawak, resepinya adalah Perpaduan, hanya satu nahkoda yang menerajui kapal.

Di Terengganu Barisan Nasional pernah kalah pada tahun 1999-2004 di kuasai oleh PAS ketika itu di sebabkan unsur-unsur sabotaj bukan kerana tiada kekuatan tetapi kerana pengkhianatan ahli UMNO sendiri.

Seperti sejarah akan mengulangi jika ahli UMNO masih tidak sedar di mana kedudukan UMNO Terengganu sekarang ini, Keadaan seperti segelintir ahli UMNO belum serik dengan sejarah yang berlaku di sebabkan agenda peribadi yang boleh menyebabkan UMNO keseluruhan yang akan rebah tersungkur.

Apa yang penting buat masa sekarang adalah semua kepimpinan UMNO perlu bersatu dan menambat hati rakyat agar memberi kepercayaan kepada Barisan Nasional dan Kepimnan UMNO untuk terus bersama Rakyat pada PRU14 nanti.Artikel Terkini


    Post a Comment Blogger

    Note: only a member of this blog may post a comment.

     
    Top