.... Azmin 'Control', PAN Desak Pakatan Harapan Bagi Laluan Di Sungai Besar | AAKJPemuda Parti Amanah Negara (PAN) Selangor mahu parti itu diberi laluan mewakili Pakatan Harapan untuk bertanding pada Pilihan Raya Kecil (PRK) Parlimen Sungai Besar.

Baca:

Ketua Pemudanya, Abbas Azmi berkata ini kerana parti itu mempunyai beberapa calon yang kesemuanya memiliki kelebihan tersendiri dan diyakini akan diterima rakyat di kawasan itu.

Beliau berkata pihaknya juga telah membuat keputusan untuk mencadangkan calon daripada parti itu bagi PRK berkenaan.

“Segala gerak kerja bertemu masyarakat dan pengundi telah pun dibuat bagi memperkenalkan misi dan visi parti, malah program kemasyarakatan juga akan diperbanyakkan,” katanya dalam kenyataan di sini hari ini.


Menjadi pertanyaan sekarang, benarkah Azmin Ali mengarahkan seluruh agensi kerajaan negeri Selangor 'berkampung' di Sg Besar? Ini memandangkan semua chalet dan hotel sudah "fully book". Adakah PKR yang akan bertanding?

Kerusi parlimen Sungai Besar kosong berikutan kematian penyandangnya, Datuk Noriah Kasnon dalam nahas helikopter di Sebuyau, Sarawak pada 5 Mei lepas.

Turut terkorban dalam nahas itu ialah Anggota Parlimen Kuala Kangsar Datuk Wan Mohammad Khair-il Anuar Wan Ahmad serta empat yang lain termasuk juruterbang.

Suruhanjaya Pilihan Raya akan mengadakan mesyuarat khas hari ini bagi membincangkan kedua-dua PRK itu.


 

Artikel Terkini


    Post a Comment Blogger

    Note: only a member of this blog may post a comment.

     
    Top