.... #PRNSarawak: Video Calon DAP Melayu dan Ibu Muda, Pihak Berkuasa Pejamkan Mata? | AAKJ"Kalau orang Bangla di Sabah , orang Myanmar di Semenanjung dapat IC, kenapa orang Sarawak yang lahir di Sarawak tidak mendapat IC" - Aziz Isa.
 Jelas, tegas dan tidak ada sedikit pun rasa takut di dakwa memfitnah jahat terhadap Jabatan Pendaftaran Negara serta Kerajaan BN khususnya tentang wanita yang beliau temui tidak mempunyai kad pengenalan.

Baca: 

Aziz Isa hanya paparkan sekeping gambar dia menderma entah berapa ringgit, sepatutnya beliau ambil peluang mendedahkan dengan rakaman video tentang 'pertemuan' yang tidak disengajakan dengan ibu kepada 4 orang anak yang turut dikatakan dari suku orang Ulu. Aziz gagal tarik simpati sebab semua yang hadir tahu Aziz tersilap langkah menipu. Buktinya tiadak ada yang bersorak apabila beliau buat tuduhan kononnya pemimpin BN Sarawak tidak pedulikan wanita ibu muda tersebut.

Ada pendengar yang ketawa bila mendengar pembohongan Aziz kerana tidak logik wanita dari suku yang beliau sebutkan itu ada di bandar Kuching.

Orang Ulu cuma ada di kawasan sebelah Bintulu-Miri-Ba'Kelalan-Bario dan di kawasan Padawan cuma Bidayuh dan Iban. Lebih dari 700km suku ini berada. Kenapa mereka merayau di Kuching?

Aziz Isa cuba menutup kebenaran bahawa terdapat ramai pendatang tanpa izin yang lolos masuk ke Sarawak dari Indonesia.

Semakin berani Aziz memfitnah dan pihak SPR serta pihak yang berkenaan seperti membenarkan pembohongan sebegini berleluasa.

Bukannya tiada pihak berkuasa memantau cuma mereka pekakkan telinga?

Kita lihat lagi malam ini apa yang beliau ingin berbohong dan memfitnah!! 


Artikel Terkini


    Post a Comment Blogger

    Note: only a member of this blog may post a comment.

     
    Top