.... #PRNSarawak: Abd Aziz Mulut Begitu Kerana Melayu Sarawak Memang Celupar? | AAKJMenurut blog pro pembangkang, negara pakatan rakyat, banyak pihak mempersoalkan tindakan calon DAP bagi DUN Batu Spitang, Abd Aziz Isa yang dikatakan bermulut celupar apabila menghina semua calon BN yang lanjut umurnya. 

Baca: 


Kata mereka, Aziz bankrap idea kerana sanggup memperlekehkan orang yang lebih tua darinya hanya kerana berbeza fahaman politik.

Baca: 

Nak dikatakan disini bahawa, Aziz tidak seharusnya dipersalahkan dalam hal ini kerana dia dari suku kaum Melayu Sarawak dan orang Melayu Sarawak ini memang terkenal dengan celupar dan kurang ajarnya. Aziz dibesarkan dalam kalangan masyarakat Melayu sejak dari kecil, justeru tidak hairan kenapa mulutnya macam itu.

Buktinya, seorang pembantu Aziz yang ditemui dalam ceramah DAP di Kuala Spitang semalam, mengesahkan bahawa sejak menyertai DAP, Aziz memanggil ibu bapanya dengan nama sahaja, kurang ajar macam mana pulak kan?

Justeru perkara ini tidak seharusnya dijadikan isu kerana yang penting bukan mulut sebaliknya keupayaan untuk mempimpin dan Aziz mempunyai semua ciri pemimpin baik yang dikatakan itu.


Rosak kalau ini dijadikan ukuran santun Melayu !!

Artikel Terkini


    Post a Comment Blogger

    Note: only a member of this blog may post a comment.

     
    Top