.... Dr Zakir Kemaman: Video Pemuda Hindu Mohon Masa Untuk Peluk Islam | AAKJSelain daripada Nina Grace seorang lagi pemuda beragama Hindu yang di kenali sebagai Navil hampir-hampir di islamkan oleh Dr Zakir di Padang Astaka Kemaman semalam apabila beliau mengajukan beberapa soalan yang telah lama beliau pendamkan.
Menurut Navil semasa sesi soal jawab bersama Dr Zakir beliau telah mengikuti banyak siri-siri ceramah Dr Zakir di Youtube, CD dan pelbagai medium lain dan masih mencari jawapan sehingga beliau dapat bersemuka sendiri dengan Dr Zakir secara ‘Live’.
Dalam sesi soal jawab tersebut Dr zakir telah menerangkan isi kandungan Kitab Vida (rujuk pada video di atas) bagi penganut agama Hindu di mana wujudnya ayat-ayat yang menyatakan kewujudan Nabi Muhammad S.A.W dan Allah S.W.T yang membuat pemuda Hindu tersebut terpegun.
Walaubagaimanapun pemuda tersebut memohon masa untuk beliau memahami lebih mendalam berkaitan islam dan membuat kajian lebih lanjut, di harap Pemuda Hindu tersebut juga akan mendapat hidayah dan di bukakan hati untuk memeluk islam pada masa akan datang.
Program Dr Zakir Naik Terengganu Tour yang berakhir dengan rahmat apabila seorang remaja kristian telah melafazkan dua kalimah syahadah dan menjadi viral di media sosial, ramai netizen memuji sikap remaja tersebut yang berani ke hadapan mengisytiharkan diri menjadi saudara baru islam.
Langkah kerajaan negeri pimpinan Menteri Besar mengadakan Dr Zakir Naik Terengganu Tour mendapat pujian dan penghargaan daripada rakyat Malaysia tanpa mengira fahaman politik dan perbezaan agama.
Dr Zakir Naik ke Terengganu atas perlawaan YAB Dato’ Seri Ahmad Razif, Menteri Besar Terengganu semasa beliau membuat lawatan kerja ke korea.Artikel Terkini


    Post a Comment Blogger

    Note: only a member of this blog may post a comment.

     
    Top